DET SOLIGA KALIFORNIEN - FLY OCH DRIVE I USA

Yosemite vid solnedgång, Kalifornien, USA

Upptäck Kaliforniens underbara kuststräcka med sitt pärlband av charmiga kustorter och storstäder under en resa som även inkluderar den fantastiska nationalparken Yosemite. Kalifornien är en fantastisk resedestination med underbara städer och fantastiska landskap. Den soliga delstaten har dessutom ett oöverträffat utbud av olika semesteraktiviteter!

Dag 1: ANKOMST TILL LOS ANGELES
Vid ankomsten till metropolen Los Angeles hämtar ni er hyrbil på flygplatsen inför upptäcktsfärderna i storstadsregionen. Det finns så mycket att se här – alltifrån stränderna i Santa Monica och Venice, till Walk of Fame i Hollywood och museer i absolut världsklass.
 
Dag 2: LOS ANGELES – PACIFIC COAST HIGHWAY – MALIBU – SANTA BARBARA – CENTRAL COAST
Inled dagen med en tur genom Santa Monica och Malibu med sina berömda stränder. Fortsätt längs kusten till den vackra kustorten Santa Barbara med sitt charmiga kapell från 1700-talet och palmkantade promenadstråk. De mysiga kvarteren invid kusten går utmärkt att utforska till fots eller också kan du hyra cykel om du vill se ännu mer. Längre norrut väntar ytterligare kuststäder längs Stilla havet på att upptäckas. Övernattning i hjärtat av Kaliforniens kustområde.      
 
Day 3: CENTRAL COAST – HIGHWAY 1 – MONTEREY/CARMEL
Fortsätt norrut och kör in på Highway 1 i närheten av San Luis Obispo. Motorvägen är känd för att vara en av de vackraste i USA med sin fantastiska utsikt över Stillahavet och den dramatiska kustlinjen. Den 17 miles långa sträckan passerar bland annat Pebble Beach Golf Course som allmänt anses vara en av de vackraste golfbanorna i världen med sitt läge vid Carmel Bay. Upplev det pittoreska samhället Carmel-by-the-Sea och den charmiga kuststaden Monterey.
 
Day 4: MONTEREY/CARMEL – YOSEMITE
Börja dagen tidigt och fortsätt österut genom Kaliforniens jordbrukslandskap i Central Valley och sväng in på Highway 49 söderut, innan vägen stiger mot bergsområdet i Sierra Nevada. Du följer nu i fotspåren av alla de tusentals som sökte sig till Kalifornien under guldrushen under mitten av 1800-talet. Än idag lockar områdets vattendrag entusiastiska guldvaskare eftersom det fortfarande lär finnas gott om guld i åarna och bäckarna.  Färden går härifrån vidare till Yosemite National Park.   
 
Dag 5: YOSEMITE
Under hela dagen har du tillfälle att utforska Yosemite National Park som omfattar några av världens mest dramatiska landskap med sagolika vattenfall, ängsmarker och skogar som innefattar områden med världens största träd, sequoia-cypress, som är tretusen år gamla. Förundras över de enorma granitformationerna och klipporna som tornar upp sig hundratals meter över dalgångarna som den höga granitmonoliten El Capitan eller den enorma granitväggen Half Dome som är de mest berömda landmärkena i nationalparken.
 
Day 6: YOSEMITE – SAN FRANCISCO
Idag lämnar du Yosemite inför färden mot San Francisco. Den vackra vägsträckan tar dig till hjärtat av den underbara kuststaden som kommer att bli din utgångspunkt under följande två dagarna.   
 
Dag 7: SAN FRANCISCO
Använd den utmärkta kollektivtrafiken eller åk på en guidad rundtur för att uppleva några av stadens höjdpunkter som Chinatown, Fishermans Wharf, Golden Gate-bron, Union Square och Civic Center. Du kan också ta en båttur under broarna och till den gamla fängelseön Alcatraz, eller kanske bara njuta på ett café och se på folklivet i ”Little Italy” i North Beach.
 
Dag 8: AVRESA FRÅN SAN FRANCISCO
Du lämnar tillbaka din hyrbil på San Francisco International Airport innan flygresan hem.
 

AVRESEDATUM STANDARD HOTELL MELLANKLASS HOTELL DELUXE HOTELL
1 januari - 31 oktober 2023 begär pris begär pris begär pris

Obs Flygresor och bilhyra ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg och bilhyra för USAresor.
Turen börjar i Los Angeles och slutar i San Francisco.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.


Allt detta Ingår i Priset:

  • Hotell enligt lista eller motsvarande. (Hotellen kan ersättas av hotell med jämförbar standard )
  • Hotellskatter

Enkelrum
Kan vara en vanlig enkelsäng eller Queensize eller t.o.m Kingsize.

Dubbelrum
Kan vara en dubbelsäng, två enkelsängar, två dubbelsängar, eller en Queen/Kingsizebädd.

Tre & fyrbäddsrum
Det förekommer aldrig tre eller fyra bäddar i ett rum, utan ett tre & fyrbäddsrum har två dubbelsängar. I vissa fall kan man få en extrabädd. Extrabädden beställs och betalas på plats. I vissa lägenheter kan finnas en bäddsoffa som dock har begränsad komfort.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php:436 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php on line 436