PÅ UPPTÄCKTSFÄRD I KALIFORNIEN OCH ARIZONA - FLY OCH DRIVE I USA

Los Angeles Hollywood Boulevard

Färdas längs Kaliforniens vackra Stillahavskust innan du färdas inåt landet för att besöka Las Vegas och uppleva några av USA:s främsta natursevärdheter som Grand Canyon, Death Valley och Yosemite National Park.

Dag 1: ANKOMST TILL SAN FRANCISCO
Du anländer till San Francisco International Airport, hämtar upp din hyrbil och fortsätter till "City by the Bay" – San Fransisco.

Dag 2: SAN FRANCISCO
Idag är hela dagen öppen för äventyr i den underbara staden med besök till sevärdheter som Union Square, Presidio, Golden Gate Bridge och Fisherman's Wharf, varifrån du också kan ta en tur till den beryktade fängelseön Alcatraz. Eller varför inte åka en tur med San Fransiscos berömda spårvagnar eller besöka Chinatown?

Dag 3: SAN FRANCISCO – MONTEREY/CARMEL
Idag bär det av söderut till den pittoreska kuststaden Monterey via Castroville. I Monterey utforskar du de mysiga områdena vid Cannery Row, gatan som gett namn åt en av John Steinbecks mest berömda romaner, innan du beger dig till det charmiga kustsamhället Carmel-by-the-Sea. Längs den berömda vägsträckan 17-Mile Drive njuter du av den underbara utsikten över den dramatiska kustlinjen och Stillahavet innan du fortsätter till ditt hotell för övernattning.

Dag 4: MONTEREY/CARMEL – PACIFIC COAST HIGHWAY – SANTA BARBARA – LOS ANGELES
Idag färdas du längs Pacific Coast Highway via San Simeon och Morro Bay till Santa Barbara. Du fortsätter därefter till Los Angeles och ditt hotell.

Dag 5: LOS ANGELES-OMRÅDET
Spendera end dag I Disneyland "The Happiest Place on Earth", eller åk på en innehållsrik rundtur i Los Angelse-området som tar dig till berömda platser som det trendiga Santa Monica, det glamourösa Hollywood eller det flotta Bevery Hills. Stanna till vid slutet av den legendariska motorvägen Route 66 i Santa Monica, se det berömda badvaktstornet som förekommer i tv-serien Baywatch, promenera längs Hollywood Walk of Fame eller besök Universal Studios. Det otroligt mycket att uppleva i Los Angeles-området!

Dag 6: LOS ANGELES-OMRÅDET – PALM SPRINGS
Idag beger du dig till Palm Springs, favorittillhåll för stjärnorna inom nöjesindustrin. Staden är känd för sina utmärkta golfbanor, palmkantade gator och lyxiga privatbostäder. Njut av solnedgången från din hotellpool!

Dag 7: PALM SPRINGS – PHOENIX/SCOTTSDALE
Under förmiddagen har du tid att shoppa i Palm Springs exklusiva boutiquer innan du fortsätter till Scottsdale och Phoenix i Arizona. Delstatshuvudstaden Phoenix med sitt torra och soliga klimat är en av de mest dynamiska och snabbast växande storstadsområdena i USA.

Dag 8: PHOENIX/SCOTTSDALE – MONTEZUMA CASTLE – SEDONA
Dagen bjuder på goda sightseeingmöjligheter under ditt besök till nationalmonumentet Montezuma Castle, en nästan 1000 år gammal försvarsanläggning på en kalkstensklippa, troligtvis uppfört av Sinagua-indianerna. Du fortsätter därefter till mindre staden Sedona omgivet av ett fantastiskt landskap av röda och orangefärgade sandstensformationer. Områdets fascinerande landskap är speciellt vackert när morgon- eller kvällssolen möter höjderna i rödskiftande sandsten. De natursköna omgivningarna och traktens koppling till Arizonas ursprungsbefolkning gör att många ser Sedona som en andlig plats och staden har därför blivit något av ett centrum för New Age-rörelsen.

Dag 9: SEDONA – OAK CREEK CANYON – GRAND CANYON
Morgonens korta biltur tar dig till Oak Creek Canyon och staden Flagstaff som kanske förefaller bekant eftersom flera scener ur kända västernfilmer spelats in här. Du kommer därefter fram till det storslagna världsarvet Grand Canyon där du har resten av dagen att utforska den södra kanten av kanjonen och förundras över det spektakulära landskapet med den enorma kanjonen med sina höga klippväggar och den mäktiga Coloradofloden långt där nedanför.

Dag 10: GRAND CANYON – LAS VEGAS
Idag passerar du den färdas du längs den legendariska motorvägen Route 66 och Kingman. Under färden passerar du staden Williams vars huvudgata kan ge dig en uppfattning om hur det kan ha sett ut under 50-talet när den historiska vägsträckan upplevde sina glansdagar. Du kommer fram till den enorma Hooverdammen som utgör gränsen mellan Arizona och Nevada och fortsätter till glittret och glamourens Las Vegas, casinoverksamhetens förlovade land som erbjuder all slags underhållning dygnet runt.

Dag 11: LAS VEGAS
Las Vegas erbjuder ett enormt nöjesutbud, men här finner även många restauranger i absolut toppklass och dessutom goda shoppingmöjligheter.

Dag 12: LAS VEGAS – DEATH VALLEY
Koppla av i Las Vegas under förmiddagen och lämna staden vid 12-tiden för en färd genom Amargosaöknen till Death Valley National Park. Stanna till vid Zabriskie Point för att få en panoramavy över dalgången som tycks sträcka sig ändlöst i ett landskap skulpterat och format av erosionen i en palett av den rödbruna jordens olika färgtoner. Framåt kvällen blicka upp mot himlavalvet. Death Valley har bland de mest stjärnklara nätterna i hela världen.

Dag 13: DEATH VALLEY – YOSEMITE**
Idag väntar naturupplevelser genom nya landskap som tvärt bryter av från det karga landskapet i Death Valley. Färden tar dig in i de höga Sierra Nevadabergen via staden Bishop till Tioga Pass, det högst belägna trafikerbara bergspasset i Kalifornien, och Yosemite, en av USA:s vackraste nationalparker. Här reser sig granitväggen Half Dome och klippformation El Captain högt ovan dalgången och här finner du sagolika skogslandskap och silverglänsande vattenfall som det underbara Bridalveil Falls.
** Från början av november till slutet av maj kan Tioga Passet vara stängt på grund av ogynnsamma väderleks- eller vägförhållanden, i sådana fall måste du istället köra den södra vägen (the Southern Route) via Bakersfield och Fresno för att komma in i Yosemite-området.

Dag 14: YOSEMITE – SAN FRANCISCO
Från Yosemite färdas du västerut genom Kalifornien tillbaka till San Francisco.

Dag 15: SAN FRANCISCO
Du lämnar tillbaka din hyrbil på flygplatsen innan avfärd.

AVRESEDATUM STANDARD HOTELL MELLANKLASS HOTELL DELUXE HOTELL
1 januari - 31 oktober 2024 begär pris begär pris begär pris

Priset gäller per person och del i dubbelrum. Fråga resebyrån för pris i trippelrum respektive fyrbäddsrum

Obs Flygresor och bilhyra ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg och bilhyra för USAresor.
Turen börjar i San Francisco och slutar i San Francisco.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.

Allt detta Ingår i Priset:

  • Hotell enligt lista eller motsvarande. (Hotellen kan ersättas av hotell med jämförbar standard )
  • Hotellskatter


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php:436 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php on line 436