VILDA VÄSTERN - FLY OCH DRIVE I USA

Dött tråd mot dramatiskt stormig sky i mesa verde national park, Colorado, usa

Upptäck historien och lär av människor, händelser och platser som gjorde den amerikanska västern i den andra halvan av artonhundratalet ,... lagensmän, de laglösa, revolvermännen, salongerna, städerna, och mycket, mycket mer.

Dag 1: LOS ANGELES
Välkommen till Los Angeles, en stor metropol med till synes oändligt med solsken och ett ledande centrum för nöjesbranschen, mode och sport. Vid ankomsten, åker du till ditt hotell med gratis transferbussar. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter..

Dag 2: LOS ANGELES - ANAHEIM - SAN DIEGO
På morgonen, plockar du upp din hyrbil och kör söderut till Anaheim, Orange County nöjes området i Los Angeles. Tillbringa dagen på den ursprungliga Disneyland eller dess följeslagare, Disney California Adventure Park. (Tillval) Besök landets äldsta nöjespark, Knott är Berry Farm, fylld med gammal västern historia och spännande åkattraktioner. (Tillval) Eller välj en av Anaheim många andra roliga attraktioner innan du fortsätter vidare söderut till San Diego vars svala vindar, lugna vatten, och mil av världsberömda stränder som välkomnar besökare från hela världen.

Dag 3: SAN DIEGO - TUCSON
Ta dig tid att njuta mer av San Diegos vackra omgivningar innan du kör österut genom Imperial Valley och över en av de största öknarna i Nordamerika till Tucson, Arizona. Tucson bygger på en ursprunglig amerikansk, spanska, mexikanska och Old West grunder, och erbjuder besökarna en autentisk upplevelse. På kvällen, observera astronomiska underverk och upptäck din plats i universum genom att spendera några timmar eller hela natten, under stjärnorna.

Dag 4: TUCSON - TOMBSTONE - LAS CRUCES
På morgon lämnar du Tucson för Tombstone, och ett möte med historien som du bara kan hitta i "The Town too tough to die." Upptäck de ursprungliga byggnaderna som går så långt tillbaka som det sena 1870-talet och se en riktig eldstrid. Gå samma gator som Doc Holliday, Wyatt Earp, och en mängd andra legendariska män och kvinnor i den amerikanska västern vandrat här genom åren; eller besök Boothill Graveyard, den mest berömda kyrkogården in The West. Efteråt fortsätter du till Las Cruces, New Mexico. Med de majestätiska Organ bergen i öster och den mäktiga Rio Grande i väster, Las Cruces, betyder "kors" och har en mystisk närvaro. Dess rika historia spökar fortfarande med påminnelser om Billy the Kid, som dömdes till döden i området, och Pancho Villa, som tillbringade en tid här.

Dag 5: LAS CRUCES - ALBUQUERQUE - SANTA FE
Idag kör du norrut till Santa Fe via Albuquerque. I Albuquerques gamla delar erbjuds du en smak av New Mexico spanska koloniala förflutna medan den indianska Pueblo Cultural Center, som ägs av statens 19 olika Pueblo samhällen, ger en inblick i historien om regionens indianska kulturer. Santa Fe, som grundades på ruinerna av en övergiven indianby, är den äldsta huvudstaden i USA och är fortfarande en av de mest pittoreska städerna i delstaten. Var noga med att besöka en av Santa Fe berömda konstgallerier, konstmarknader, eller museer fulla av traditionell och modern konst, med verk av sin egen Georgia O'Keeffe; eller handla autentiska skapelser du bara inte hittar någon annanstans.

Dag 6: SANTA FE - TAOS - DURANGO
Lämna Santa Fe för Taos vars landskap är en dramatisk påminnelse om att du nu är omgiven av några av de äldsta landformationerna på jorden. Besök Taos Pueblo, den enda levande indianska samhället, utsett både som ett världsarv av UNESCO och National Historic Landmark. De flera våningar höga adobe byggnaderna i denna by har kontinuerligt varit bebodda i över 1000 år. Fortsätt till Durango, Colorado vars historiska platser och landmärken som bara väntar på dig att upptäckas. Kliv tillbaka i tiden på Diamond Belle Saloon vars bar fortfarande har ett kulhål i väggarna från en gammal eldstrid.

Dag 7: DURANGO - SILVERTON - DURANGO
Idag, kanske du vill gå ombord på Durango & Silverton smalspåriga järnväg för en oförglömlig resa tillbaka i tiden. Ursprungligen byggdes den 1882, och var i kontinuerlig drift för 131 år, järnvägen med sitt klassiska ånglok kan du återuppleva sevärdheter och ljud från förr när du reser längs Animas River, en av de sista fritt strömmande floden i hela västra USA Denna väg ståtar med några av Colorado mest slående canyon landskap och spektakulära vyer. Du kommer att passera bördiga jordbruksmarker, gamla diligens vägar, gamla gruvläger, och vara i skuggan av topparna som når över 14.000 fot. Det kommer inte ta lång tid att räkna ut att detta är mycket mer än en vanlig tågresa. (Tillval)

Dag 8: DURANGO - MESA VERDE NATIONAL PARK - MONUMENT VALLEY - KAYENTAL
På morgonen kör du västerut till Mesa Verde National Park, hem för några av de mest anmärkningsvärda och bäst bevarade klipp bostäderna i USA Mesa Verde, spanska för gröna bordet, erbjuder en spektakulär inblick i livet för de Pueblo släktingar som gjorde det till sin hem för över 700 år. Fortsatt västerut förbi Cortez tills du kör genom "fyra hörn", den enda platsen i USA där fyra stater skär varandra i en punkt: Arizona, New Mexico, Utah och Colorado. Längre västerut är Kayenta, Arizona, porten till Monument Valley Navajo Tribal Park. Denna stora dal inramas av vackra moln som kastar skuggor på ökengolvet, och har sandsten torn till höjder av 400 till 1000 fot.

Dag 9: KAYENTAL - GRAND CANYON - WILLIAMS
Starta dagen tidigt för Grand Canyon National Park, ett naturens underverk du bara måste se för att tro. Tillbringa dagen att upptäcka södra sidan av canyon. Stanna vid en av de många utsiktspunkterna, gå en del av Rim Trial eller längs den historiska Hermit Road, besök något av de platser som är utmärkta för fotografering eller klättra till toppen av ett utsiktstorn i sten för en panoramautsikt som sträcker sig över 100 miles klara dagar.
När du har fått ditt lystmäte, fortsätter du till den pittoreska bergsstaden Williams där du kommer att uppleva en autentisk Westernstad.

Dag 10: WILLIAMS - ROUTE 66 - HOOVER DAM - LAS VEGAS
Denna morgon kör du västerut till Seligman, en liten stad belägen längs Route 66. Bevis på den gamla vägen kan ses längs Seligman huvudgata där motell, kaféer och många Route 66 presentbutiker finns att utforskas. Härifrån kommer du att färdas längs Route 66 och den längsta återstående sträckan av denna historiska rutt till en av Arizona gömda skatter, Kingman. Vid gränsen Arizona Nevada, gör Hoover Dam för ett imponerande stopp. Anses vara den största enskilda offentliga arbets projektet i USA och ett Arizona landmärke, Hoover Dam fylld av historia och erbjuder en kolossal utsikt över Coloradofloden och Lake Mead. Fortsätt till Las Vegas, en öken oas av neonljus och en stad som inte behöver närmare presentation.

Dag 11: LAS VEGAS
Njut av en hel dag i Las Vegas-stil. gå på den berömda stripen kantad av megahotell och blinkande neonljus, satsa på ett av de många kasinon, ät på restauranger i världsklass, fånga den senaste "must see" showen, shoppa i specialdesignade butiker,  ta en tur i en berg- och dalbana,  njut vid poolen ... listan kan göras lång. Med så mycket att göra, verkar 24 timmar på en dag knappast tillräckligt.

Dag 12: LAS VEGAS - CALICO - LOS ANGELES
När du lämnar Las Vegas, passa på att fotografera den ikoniska Välkommen till Las Vegas skylten innan du kör din väg tillbaka till Los Angeles. Spektakulära landskap omger dig när du reser genom Mojaveöknen, medan ett besök till Calico Ghost Town, en äkta Old West silver gruvstad, erbjuder besökarna möjlighet att ta del av dess rika historia och njuta av naturens skönhet i den omgivande ökenmiljön.

Dag 13: LOS ANGELES
Returnera din hyrbil i tid för flygresan hem.

AVRESEDATUM STANDARD HOTELL MELLANKLASS HOTELL DELUXE HOTELL
1 januari - 31 oktober 2023 begär pris begär pris begär pris

Priset gäller per person och del i dubbelrum. Fråga resebyrån för pris i trippelrum respektive fyrbäddsrum

Obs Flygresor och bilhyra ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg och bilhyra för USAresor.
Turen börjar i Los Angeles och slutar i Los Angeles.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.

Allt detta Ingår i Priset:

  • Hotell i delat dubbelrum enligt lista eller motsvarande
  • Hotellskatter

Enkelrum
Kan vara en vanlig enkelsäng eller Queensize eller t.o.m Kingsize.

Dubbelrum
Kan vara en dubbelsäng, två enkelsängar, två dubbelsängar, eller en Queen/Kingsizebädd.

Tre & fyrbäddsrum
Det förekommer aldrig tre eller fyra bäddar i ett rum, utan ett tre & fyrbäddsrum har två dubbelsängar. I vissa fall kan man få en extrabädd. Extrabädden beställs och betalas på plats. I vissa lägenheter kan finnas en bäddsoffa som dock har begränsad komfort.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php:436 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php on line 436