FRÅN ELVIS TILL BB KING - FLY OCH DRIVE I USA

St.Louis downtown, usa

Detta är en resa för dig som är intresserad av amerikansk musik och film. Under resan besöker du städer som Chicago, Memphis, Birmingham, och New Orleans och tar del av det rika kulturutbud som dessa platser har att erbjuda!

Dag 1: ANKOMST TILL CHICAGO
Du anländer till Chicago och hämtar ut din hyrbil på flygplatsen för transport till ditt hotell. Koppla av i den nya miljön eller sov ut efter den långa resan. Övernattning i Chicago.
 
Dag 2: CHICAGO
Chicago är en spännande och pulserande stad vid Lake Michigan med en gatubild som förekommer i filmer som Mitt stora feta grekiska bröllop, Medan du sov, och The Road to Perdition, för att inte nämna The Blues Brothers. Ät exempel på restaurangen Blues Brothers Soul Food på Maxwell Street och besök gärna en av stadens mest berömda musikscener –  House of Blues. Övernattning i Chicago.
 
Dag 3: CHICAGO – ST. LOUIS
Idag besöker du staden som gett den gamla filmklassikern Meet me in St. Louise sitt namn. Vid ankomsten kan du till exempel ta en spårvagn till toppen av den berömda St Louis Arch och få en fantastisk utsikt över staden. Du kan också se Lewis & Clark: Great Journey West, en film som produceras av National Geographic Society. Den visas på en gigantisk fyra våningar hög skärm vid Gateway Arch. Övernattning i St Louis.
 
Dag 4: ST. LOUIS – MEMPHIS
Memphis är något av ett förlovat land för alla film- och musikintresserade! Börja dagen med att besöka Elvis Presleys hem Graceland och därefter Rock & Soul Museum, Stax Museum of American Soul Music, Gibson Guitar Factory eller Sun Studio där musiker som BB King, Elvis Presley och Jerry Lee Lewis spelade in sina hits. Övernattning i Memphis.
 
Dag 5: MEMPHIS
Inför din vistelse i Memphis kan du undersöka om det eventuellt är några utomhuskonserter på gång på amfiteatern på Mud Island intill Mississippifloden. Det närliggande Mud Island River Park är både naturskön och historiskt intressant och har såväl restauranger som ett litet museum. Du kan också äta en bit mat på B.B. King restaurang på Beale Street, välkänt för sina fina bluesklubbar. Övernattning i Memphis.
 
Dag 6: MEMPHIS – VICKSBURG
Du reser från Memphis till Clarksdale, den tidiga bluesens (så kallad Delta Blues) vagga. Stanna gärna till för att besöka Delta Blues Museum med intressanta utställningar om B.B. King och Muddy Waters. Följ Mississippifloden längs Highway 1 och passa på att besöka något av de många kasinon som i området - det är en upplevelse i sig! Övernattning i Vicksburg.
 
Dag 7: VICKSBURG – NEW ORLEANS
Resan fortsätter till New Orleans, "The Big Easy"! New Orleans är ett paradis för alla jazzälskare och har dessutom förekommit i ett flertal berömda filmer. Det finns ett rikt utbud av jazz-  och bluesklubbar i staden och du har två dagar att utforska dem på! Övernattning i New Orleans.
 
Dag 8: NEW ORLEANS
Fortsätt att utforska New Orleans med sin musikscen, sina flodbåtar och sitt fantastiska kreolkök. Ta dig tid gärna tid att besöka den vackra botaniska trädgården eller ta en tur för att se vallarna som byggts för att skydda staden från Mexikanska golfens vatten. Framåt kvällen kan du åka en kryssning på Mississippifloden med hjulångare och äta middag ombord (tillval). Övernattning i New Orleans.
 
Dag 9: NEW ORLEANS – BIRMINGHAM

Sweet Home Alabama! Idag beger du dig till Birmingham, Alabama. För många musikälskare är kanske dagens höjdpunkt ett besök på Alabama Jazz Hall of Fame. Här finner du hyllningar till Alabamas storheter inom jazzmusiken (gratis inträde). Filmälskare kan till exempel leta rätt på Whistle Stop Cafe där den kända kultfilmen Fried Green Tomatoes utspelar sig (filmen är baserad på romanen Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe). Scenerna spelades visserligen in i Atlanta, men det ursprungliga caféet ligger i North Irondale, strax utanför Birmingham. Övernattning i Birmingham.
 
Dag 10: BIRMINGHAM – CHATTANOOGA
Du fortsätter mot Tennessee och Chattanooga. Om du tänker resa under sommaren kan du undersöka vilket datum den årliga Chattanooga Riverbend-festivalen infaller. När du är i Tennessee bör du heller inte missa inte chansen att äta Moon pie, krispiga kex med en fyllning av marshmallow som varit populära i södern sedan början av 1900-talet. Övernattning i Chattanooga.
 
Dag 11: CHATTANOOGA – NASHVILLE
Idag går resan vidare till Nashville –  "Music City". Besök Country Music Hall of Fame som hedrar minnet av alla de musiker som placerat countrymusiken på kartan. Här ges en utförlig bakgrund till countrymusikens färgstarka historia med utställningar av scenkostymer och olika instrument etc. Missa inte ett besök på Ryman Auditorium som erbjuder olika sorters musikunderhållning och stand-up comedy, eller en natt på Grand Ole Opry - känd för sin coutrymusik. Övernattning i Nashville.
 
Dag 12: NASHVILLE – LOUISVILLE
Kentucky erbjuder musik för alla smaker – från Blue Grass till Brassband. Louisville är bland annat känt för sitt Kentucky Derby som äger rum på Churchill Downs den första lördagen i maj varje år. Churchill Downs, som bland annat förekommer i filmen Sea Biscuit, är den amerikansk hästkapplöpnings högborg där du även finner Kentucky Derby Museum. Ta en kort avstickare till Bardstown och besök Kentucky Home State Park. Bardtown tjänade som inspiration för sångförfattaren Stephen Fosters när han skrev antislaveri-balladen My Old Kentucky Home. Inget besök i Kentucky skulle vara komplett utan ett besök på ett bourbondestilleri. Men kom ihåg att många av Kentuckys län är "torra" (dvs. alkoholförsäljningen är starkt begränsad) – så oftast förekommer det inga whiskeyprovningar. Besökare som är intresserade av baseball kan besöka Louisville Slugger Museum, ett interaktivt museum där baseballens storheter hedras. Övernattning i Louisville.
 
Dag 13: LOUISVILLE – CHICAGO
Idag återvänder du till Chicago, efter att ha besökt sju olika stater och upplevt det mesta av det bästa –  från blues till jazz, soul och gospel till country, bluegrass och rock'n'roll. Övernattning i Chicago.
 
Dag 14: HEMRESA FRÅN CHICAGO
En sista dag i Chicago. Du lämnar tillbaka bilen på flygplatsen.

 

AVRESEDATUM STANDARD HOTELL MELLANKLASS HOTELL DELUXE HOTELL
1 januari - 31 oktober 2024 begär pris begär pris begär pris

Priset gäller per person och del i dubbelrum. Fråga resebyrån för pris i trippelrum respektive fyrbäddsrum

Obs Flygresor och bilhyra ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg och bilhyra för USAresor.
Turen börjar i New York och slutar i Boston.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.

Allt detta Ingår i Priset:

  • Hotell i delat dubbelrum enligt lista eller motsvarande
  • Hotellskatter

Enkelrum
Kan vara en vanlig enkelsäng eller Queensize eller t.o.m Kingsize.

Dubbelrum
Kan vara en dubbelsäng, två enkelsängar, två dubbelsängar, eller en Queen/Kingsizebädd.

Tre & fyrbäddsrum
Det förekommer aldrig tre eller fyra bäddar i ett rum, utan ett tre & fyrbäddsrum har två dubbelsängar. I vissa fall kan man få en extrabädd. Extrabädden beställs och betalas på plats. I vissa lägenheter kan finnas en bäddsoffa som dock har begränsad komfort.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php:436 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php on line 436