BEST OF THE WEST - FLY OCH DRIVE I USA

Las Vegas entrance sign, Nevada, USA

Upptäck Stilla havskustens storstäder Los Angeles och San Fransisco och få underbara naturupplevelser i Grand Canyon, Death Valley, Yosemite och Napa Valley. Med hyrbil genom västra USA upplever du enkelt och bekvämt det mesta av det bästa i Kalifornien och Arizona! 
 

Dag 1: LOS ANGELES ANKOMST
Ni ankommer till Los Angeles internationella flygplats och ombesörjer själv transfer till hotellet. Övernattning i Los Angeles.

Dag 2: LOS ANGELES - PALM SPRINGS
Hämta din hyrbil på morgonen och påbörja din resa söderut till Anaheim, Orange County nöjesområdet i Los Angeles. Tillbringa dagen omgiven av Disneyland och landets äldsta nöjespark, Knott´s Berry Farm, sprängfylld med gammal västernhistoria, eller en av Anaheims många andra roliga attraktioner innan du fortsätter österut till Palm Springs. Detta kända rekreationsområde i öknen,  inbäddad vid foten av de majestätiska San Jacintobergen ,  erbjuder en perfekt blandning av aktiviteter och avkoppling. Ta dig tid att på kvällen äta på någon av de många utmärkta restaurangerna i centrala Palm Springs eller fly värmen och ta en tur med linbanan högt ovanför öknen för en panoramautsikt över Coachella Valley. Övernattning i Palm Springs.

Dag 3: PALM SPRINGS - PHOENIX / SCOTTSDALE
Tillbringa morgonen med att slappa vid poolen, promenera längs palmkantade gator, eller utforska otaliga affärer, gallerier och museer innan du beger dig österut genom Coachella Valley till Phoenix och Scottsdale, två av mellersta Arizonas främsta destinationer. Med Phoenix skyskrapefyllda skyline kompletterad med berömda Camelback Mountain och Scottsdale gamla västerncharm, det är garanterat att du kommer att njuta av detta  unika sydvästra rekreationsområdes. Övernattning i Phoenix/Scottsdale.

Dag 4: PHOENIX / SCOTTSDALE - GRAND CANYON
I dag går färden norrut till Grand Canyon National Park, ett naturunder som du bara måste se för att tro att det är sant . Tillbringa dagen med att upptäcka den distinkta södra sidan av Canyon. Stanna vid en av de många utsiktsplatserna, gå en del av Rim Trail eller längs historiska Hermit Road, besök något av de platser som är utmärkta för fotografering,  eller klättra till toppen av ett utsiktstorn i sten för en  panoramautsikt som sträcker sig över 100 miles klara dagar. Övernattning i Grand Canyon.
 
Dag 5: GRAND CANYON - LAS VEGAS
Lämna den praktfulla Grand  Canyon bakom er och åk västerut genom Williams och Kingman, i hjärtat av historiska Route 66 och en av Arizonas gömda skatter, till Hooverdammen . Den anses vara det största enskilda offentliga arbetsprojektet i USA: s historia.  Hooverdammen dämmer upp den mäktiga Coloradofloden, som utgör gränsen mellan Nevada och Arizona och ger välbehövlig vatten och ström till sydvästra USA. Fortsätt därefter till Las Vegas, Nevada, en stad som inte behöver någon introduktion. Övernattning i Las Vegas.
 
Dag 6: LAS VEGAS
Njut av en hel dag i Las Vegas-stil. gå på den berömda stripen kantad av megahotell och blinkande neonljus, satsa på ett av de många kasinon, ät på restauranger i världsklass, fånga den senaste "must see" showen, shoppa i specialdesignade butiker,  ta en tur i en berg- och dalbana,  njut vid poolen ... listan kan göras lång. Med så mycket att göra, verkar 24 timmar på en dag knappast tillräckligt. Övernattning i Las Vegas.

Dag 7: LAS VEGAS - DEATH VALLEY
Passa på att ta ett foto på den ikoniska "Välkommen till Las Vegas"- skylten innan resan tar dig västerut till den lägsta platsen i Nordamerika, Death Valley National Park. Här är Mojave som mest magnifik med sin geologiska historia över hela horisonten  i den här tuffa, hårda storslagna delen av Kalifornien.  Få ytterligare ökenkänsla med ett stopp vid Zabriskie Point med spektakulär utsikt över den vilt eroderade och livfullt färgade marken. Missa inte chansen på kvällen att spana in natthimlen och några av de vackraste stjärnorna i världen. Övernattning i Death Valley.

Dag 8: DEATH VALLEY - YOSEMITE **
I dag går färden vidare norrut till High Sierra där Tioga Road, det högsta körbara passet i Kalifornien, leder dig in Yosemite National Park. Mest känd för sina imponerande vattenfall, stora ängar, och spektakulära klippformationer, var Yosemite en av de första vildmarksparkerna i USA.  Utforska parken riktigt ordentligt med en promenad till ett vattenfall, varje lika vackert som de granitklippor de kastar sig över, eller lär dig  om parkens underverk under en rangerguidad vandring.  Bese sedan ett jättesequoiaträd  och beundra  de mest massiva träden på jorden, eller tillbringa en kväll under stjärnorna. Med cirka 800 miles av stigar, är Yosemite också ett bra ställe att vandra i. Övernattning i Yosemite.
** Från början av november till slutet av maj, kan Tioga Passet vara stängt på grund av väder eller vägförhållanden, i så fall behöver du istället åka den södra vägen.

Dag 9: YOSEMITE - SAN FRANCISCO 
Du lämnar Yosemite bakom dig och reser västerut genom guldrushenerans attraktioner,  Kaliforniens  huvudstad  Sacramento  och vidare till San Francisco som anses vara en "The greatast city" i världen av många anledningar, erbjuder San Francisco unika sevärdheter och något som passar allas behov och önskemål. Övernattning i San Francisco.

Dag 10: SAN FRANCISCO  - NAPA VALLEY
Med 49 square miles av fantastiska sevärdheter, scener och destinationer,  finns det  det alltid mycket att göra i San Francisco. Tillbringa en hel dag med att utforska den älskade staden vid buktens stadsdelar inklusive  Fishermans Wharf, Chinatown, Union Square, Nob Hill, Embarcadero / Financial District och Golden Gate Park.  För att uppleva något helt unikt, promenera längs Golden Gatebron eller ta en tur på med en ikonisk spårvagn. För en liten bit av himlen på jorden, tillbringa dagen i Napa Valley  med sina pittoreska böljande kullar och vingårdar. Övernattning i San Francisco

Dag 11: SAN FRANCISCO AVRESA
Lämna tillbaka bilen på San Francisco International Airport innan avresa
 

AVRESEDATUM STANDARD HOTELL MELLANKLASS HOTELL DELUXE HOTELL
1 januari - 31 oktober 2023 begär pris begär pris begär pris

Priset gäller per person och del i dubbelrum. Fråga resebyrån för pris i trippelrum respektive fyrbäddsrum

Obs Flygresor och bilhyra ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg och bilhyra för USAresor.
Turen börjar i Los Angeles och slutar i San Francisco.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.

Allt detta Ingår i Priset:

  • Hotell i delat dubbelrum. (Hotellen kan ersättas av hotell med jämförbar standard )
  • Hotellskatter

Enkelrum
Kan vara en vanlig enkelsäng eller Queensize eller t.o.m Kingsize.

Dubbelrum
Kan vara en dubbelsäng, två enkelsängar, två dubbelsängar, eller en Queen/Kingsizebädd.

Tre & fyrbäddsrum
Det förekommer aldrig tre eller fyra bäddar i ett rum, utan ett tre & fyrbäddsrum har två dubbelsängar. I vissa fall kan man få en extrabädd. Extrabädden beställs och betalas på plats. I vissa lägenheter kan finnas en bäddsoffa som dock har begränsad komfort.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php:436 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php on line 436