LÄNGS KALIFORNIENS KUST - FLY OCH DRIVE I USA

Union station, San Diego, USA

Upptäck Kaliforniens fantastiskt charmiga kuststäder som ligger som ett pärlband utmed den vackra Stillahavskusten innan du beger dig inåt landet för äventyr i Las Vegas!

Dag 1: ANKOMST TILL SAN FRANCISCO
Vid ankomsten till San Francisco International Airport hämtar du upp din hyrbil och beger dig till ditt hotell.
 
Dag 2: SAN FRANCISCO
Du har hela dagen på dig att utforska den fascinerande staden San Fransisco. Besök krabbmarknaden vid Fisherman's Wharf, eller besök några av de mer exotiska kvarteren som Chinatown eller Japantown, flanera längs Embarcadero eller åk en spårvagnstur genom den kuperade staden. Du kan också ta en båttur till fängelseön Alcatraz eller ta en biltur till Golden Gate-bron.
 
Dag 3: SAN FRANCISCO
Det finns hur mycket som helst att se och göra i San Fransisco! Är du vinintresserad blir annars en utflykt till Napa Valley, USA:s mest kända vindistrikt där vin odlats sedan tidigt 1800-tal, ett oförglömligt minne. Här kan du besöka några av vingårdarna för provsmakning och njuta av de vackra omgivningarna. 
 
Dag 4: SAN FRANCISCO – MONTEREY/CARMEL
Idag färdas du söderut till den charmiga kuststaden Monterey längsmed Highway 1 som löper utmed den dramatiska kusten. Gå en promenad längs Fisherman's Wharf och Cannery Row och utforska de mysiga kvarteren. Fortsätt till den pittoreska kustorten Carmel-by-the-Sea och ta gärna en tur till den gamla stenkyrkan Carmel Mission för en underbar utsikt över havet.        
 
Dag 5: MONTEREY/CARMEL – CENTRAL COAST
Idag ligger en av Kaliforniens vackraste kuststräckor framför dig! Du fortsätter söderut längs Pacific Coast Highway som slingrar sig längs den vackra Stillahavskusten. Du passerar Big Sur där bergsklipporna fortsätter ut i oceanen mot det mindre kustsamhället San Simeon. Passa gärna på att göra en vandring längs någon av de välskötta lederna i närheten av Pfeiffer State Beach eller ta en kort avstickare från San Simeon till Hearst Castle, tidningsmagnaten William Randolph Hearsts palatsliknande villa från mitten av 1900-talet som bland annat förekommer i filmen Gudfadern.       
 
Dag 6: CENTRAL COAST – SOLVANG – MALIBU – LOS ANGELES AREA
Idag fortsätter du söderut till Solvang som grundades av danska immigranter under tidigt 1900-tal. Den pittoreska byn ligger i Santa Ynez Valley med många vingårdar i närheten och är berömt för sin danska arkitektur och sina restauranger, bagerier och matbutiker med danskinspirerat utbud. Resan fortsätter via Santa Barbara och Malibu till Los Angeles. Om du planerar att komma fram till Los Angeles tidigare kan du till exempel besöka Universal Studios på vägen, innan du anländer till ditt hotell.    
 
Dag 7: LOS ANGELES-OMRÅDET
Upptäck det fascinerande Los Angeles med omnejd! Varför inte passa på att besöka Walt Disneys magiska kungadöme Disneyland? Temaparken är en av de främsta turistattraktionerna i södra Kalifornien och lockar till sig besökare i alla ålderskategorier från när och fjärran. Du kan annars utforska Los Angeles urbana landskap och besöka platser som Hollywood och Beverly Hills.    
 
Dag 8: LOS ANGELES-OMRÅDET – LAS VEGAS
Idag fortsätter du genom Mojaveöknen och spökstaden Calico på väg mot Las Vegas, glittret och glamourens huvudstad. Las Vegas en gång i tiden en oas i öknen och ett stopp på vägen längs karavanvägarna till västkusten där mormonska bosättare kortvarigt slog sig ner under mitten av 1800-talet. Los Angeles upplevde en flyktig storhetstid under silverrushen men vaknade åter till liv under 1930-talet när arbetare involverade i bygget av den enorma Hooverdammen törstade efter underhållning i öknen. Idag är Las Vegas en av de främsta casinostäderna i hela världen som erbjuder underhållning dygnet runt.      
 
Dag 9: LAS VEGAS (GRAND CANYON)
Idag ligger dagen öppen för dig att dröja dig kvar i Las Vegas eller kanske ta en kort tur till den enorma Hooverdammen. Du kan också åka en flygtur över världsarvet Grand Canyon som utgör en fullkomligen makalös syn från ovan (tillval). Grand Canyon är 446 km lång och i genomsnitt 16 km bred med ett djup på 1. 6 km, man måste se kanjonen med egna ögon för att riktigt kunna greppa dess storslagna skönhet.   
 
Dag 10: LAS VEGAS – SAN DIEGO
Idag åker du söderut via Lake Elsinore och den pittoreska staden Temecula. Du färdas nu genom Temecula Valley Wine County med sina berömda vingårdar och böljande landskap på väg mot San Diego i södra Kalifornien, inte långt från den mexikanska gränsen. San Diego är känt för sin avslappnade atmosfär och sitt soliga väder under hela året.   
 
Dag 11: SAN DIEGO
Du har hela dagen på att upptäcka stadens sevärdheter som Balboa Park, Old Town, Coronado Beach, San Diego Zoo, Seaport Village och SeaWorld, världens största temapark med inriktning på marint liv.     
 
Dag 12: SAN DIEGO – LOS ANGELES
Återlämna din hyrbil på San Diego Airport innan ditt avgångsflyg, eller kör norrut till Los Angeles för att avsluta din resa där.
 

AVRESEDATUM STANDARD HOTELL MELLANKLASS HOTELL DELUXE HOTELL
1 januari - 31 oktober 2024 begär pris begär pris begär pris

Priset gäller per person och del i dubbelrum. Fråga resebyrån för pris i trippelrum respektive fyrbäddsrum

Obs Flygresor och bilhyra ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg och bilhyra för USAresor.
Turen börjar i Los Angeles och slutar i San Francisco.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.

Allt detta Ingår i Priset:

  • Hotell enligt lista eller motsvarande. (Hotellen kan ersättas av hotell med jämförbar standard )
  • Hotellskatter


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php:436 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/american/public_html/tour/tourdriving.php on line 436