Yosemite National Park, USA

HÖJDPUNKTER I VÄSTRA USA - RUNDRESA MED BUSS

Downtown Los Angeles med bakgrund av snöberg

Denna 11 dagar resa täcker höjdpunkterna i västra USA: San Francisco, kommersiella, finansiella och kulturella centrum i norra Kalifornien. Yosemit National Park, mest känd för sina vattenfall, djupa dalar och en mångfald av växter och djur. Las Vegas, en internationellt känd stor resort, känd för sitt spelande, shopping, underhållning och nattliv. Resan avslutas i Los Angeles, Kaliforniens största stad.

Dag 1: San Francisco ankomst
Ankomst till San Francisco International Airport och individuell transfer på egen hand till ditt hotell. Reseledare möter dig under eftermiddagen. Övernattning i San Francisco.

Dag 2: San Francisco
Om morgonen: Åk med på en halv dags stadsrundtur som inkluderar Union Square, Civic Center och Fishermans Wharf. Från toppen av Twin Peaks njuter du av den spektakulära utsikten och ser själv varför många anser San Francisco vara den vackraste staden i Amerika. Njut av fri tid under eftermiddagen i "The City by the Bay"; kanske tar du en spårvagn till Fishermans Wharf där du kan njuta av en "Taste of San Francisco", lokala skaldjur, berömda surdegsbröd eller dekadent Ghiradelli Chocolate. Eller ta en promenad genom sjölejonens "Marina" och observera deras upptåg och lek.  Var noga med att blicka ut över viken till Alcatraz Island där Americas Most Wanted som Al Capone och "Machine Gun" Kelly spärrades in. Eller besök Union Square för ett shoppingstopp på Macy’s varuhus. Övernattning i San Francisco.
 
Dag 3: SAN FRANCISCO (MONTEREY/CARMEL - 17-MILE DRIVE OPTIONAL)
Följ med på en valfri tur till Monterey och Carmel. Res längs Stillahavskusten till Monterey Bay-halvön. Besök Cannery Row, välkänd från John Steinbecks roman. I ditt valfria paket ingår entré till det berömda Monterey Bay Aquarium, som visar upp omkring 200 marina arter och är ett av de mest respekterade akvarierna i världen. Fortsätt på 17-Mile Drive, beundra naturen och vackra hus.  Njut av tiden i den charmiga staden Carmel känd för sina konstgallerier och affärer innan ni återvänder till San Francisco. Övernattning i San Francisco.
 
Dag 4: SAN FRANCISCO – YOSEMITE
Åk med i gruppen, för i dag ingår ett äventyr i Yosemite National Park. Parken är känd för sina magnifika vattenfall, sina granittoppar och sitt anmärkningsvärda djurliv. Yosemite är en av USA: s favoritnationalparker. Vi kommer att utforska parken i buss, men du kommer också att ha tid i dalen för att njuta av det spektakulära landskapet och även av en amerikansk picknick som ingår i resan.
 
Dag 5: YOSEMITE - MOJAVE DESERT - LAS VEGAS
Idag en tur genom Mojaveöknen på väg till Las Vegas. En sen eftermiddagsankomst till den  bländande "Entertainment Capital of the World" kommer att ge dig tillräckligt med tid att börja njuta av denna fantastiska stad direkt. Reseledaren kommer att hjälpa dig att ordna allt du vill göra, antingen det är shopping, att se en show, att njuta av god mat, eller att gå på en extra kvällstur. Övernattning i Las Vegas.
 
Dag 6: LAS VEGAS – GRAND CANYONG – LAS VEGAS
Om morgonen stannar vi vid den ikoniska välkomstskylten till Las Vegas där du säkert vill ta ett souvenirfoto från Las Vegas innan du åker iväg på en dagstur till Grand Canyon. På vägen, beundra skönheten i Lake Mead, den största reservoaren i USA bildad av Hoover Dam. Vid Grand Canyon kommer du att ha tid att utforska utsiktspunkter på egen hand och som tillval kan du ta en helikoptertur över ravinen, en raftingtur på Coloradofloden eller gå på Skywalkplattformen. Övernattning i Las Vegas.
 
Dag 7: LAS VEGAS (ZION TILLVAL)
Dagen är fri. Kanske gör du lite shopping på en av de fina shoppingstråken i Las Vegas, kopplar av vid poolen, eller går en extra tur. En av möjligheterna är en heldagsresa till Zion National Park. Zion är känd för sina majestätiska raviner, vattenfall och fantastiska vilda djur. Ditt dagsbesök kommer att innehålla en guidad vandring samt en All-American picknicklunch. Övernattning i Las Vegas.
 
Dag 8: LAS VEGAS – PALM SPRINGS – LOS ANGELES
Idag tar resan dig från Las Vegas till Palm Springs, om vintern lekplats för Hollywoods kändisar, med dess livliga centrum och perfekt hållna golfbanor vid foten av majestätiska  Jacinto Mountains. Denna stad i öknen var en gång känd som vintertillhåll för stjärnor som Frank Sinatra, Jane Russell och Elvis Presley. I dag är det en blomstrande semesterort med stora affärer, restauranger och ökenklimat året runt. Ett hav av vindkraftverk kantar infarten till denna ökenoas. Vägen passerar Indio, där den internationella dadelfestivalen hålls på grund av överflödet av denna frukt i Coachella Valley. Sent på eftermiddagen anländer vi till Los Angeles. Övernattning i Los Angeles.
 
Dag 9: LOS ANGELES – HOLLYWOOD– BEVERLY HILLS– LOS ANGELES

Denna morgon kan du njuta av en omfattande stadsrundtur i Los Angeles, inklusive Santa Monica, glamorösa Hollywood och Beverly Hills. Du kommer att kunna stanna vid "mållinjen" till Historiska Route 66, se ett ikoniskt kaliforniskt livräddartorn som blev känt genom "Baywatch", gå på boulevarden med stjärnorna och ta ett stort foto av den berömda Hollywoodskylten. Eftermiddagen är din att utforska ännu mer på egen hand eller delta i en möjlig utflykt till Universal Studios där du lär dig allt om hur filmer görs. Övernattning i Los Angeles.
 
Dag 10: LOS ANGELES – SAN DIEGO -LOS ANGELES (TILLVALL)
Njut idag av en möjlig heldagsutflykt till San Diego. Res söderut genom San Juan Capistrano och San Clemente till San Diego, den näst största staden i Kalifornien. San Diego har året runt milt väder och är beläget vid San Diego Bay. Njut av en stadsrundtur inklusive den historiska Gamla Stan, Gasljusdistriktet, och vid Bay Front pittoreska Seaport Village. För att få ytterligare känsla för staden är det möjligt att göra en valfri kryssning på fjärden innan återresan till Los Angeles under sena eftermiddagen. Övernattning i Los Angeles.
 
Dag 11: LOS ANGELES AVRESA
"Vi är klara!" Vi hoppas att du har haft trevligt och att du kommer tillbaka snart att för att besöka en annan del av det vackra Amerika!
 

Ladda ner program

AVRESEDATUM SLUTDATUM DUBBELRUM ENKELRUM TRIPPELRUM BOKNINGSLÄGE
2024-06-14 2024-06-24 21 676 kr 30 541 kr 19 412 kr Garanterad avg
2024-07-19 2024-07-29 21 676 kr 30 541 kr 19 412 kr Garanterad avg
2024-08-16 2024-08-26 21 676 kr 30 541 kr 19 412 kr Garanterad avg
2024-08-30 2024-09-09 21 676 kr 30 541 kr 19 412 kr Garanterad avg
2024-09-06 2024-09-16 21 676 kr 30 541 kr 19 412 kr Garanterad avg
2024-09-27 2024-10-07 21 676 kr 30 541 kr 19 412 kr Garanterad avg
Obs Flygresor ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg till USA.
Turen börjar i San Francisco och slutar i Los Angeles.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.


Allt detta Ingår i Priset:
 • Tjänster av en professionell engelsktalande reseledare hela tiden
 • Deluxe luftkonditionerad landsvägsbuss med toalett ombord
 • Hotell enligt lista eller motsvarande
 • Sightseeing enligt dagsprogram
 • Hotellskatter, serviceavgifter och bagagehjälp(en resväska per person)
 
Turens höjdpunkter inkluderar:
 • Välkomstträff för att träffa din guide och andra resenärer
 • " En "All-American" Picknick någonstans under rundresan
 • Guidad rundtur i San Francisco, inklusive Union Square och Fishermans Wharf
 • Besök i Palm Springs
 • Stor stadsrundtur i Los Angeles, inklusive Beverly Hills, Hollywood och födelseplats Los Angeles, Olvera Street
 • Stopp vid en typisk Kalifornisk livräddare torn
 • Besök till "Shop 'til you drop" Outlet med märkesvaror i Las Vegas

Valfria tilläggsaktiviteter:
 • Kvälls rundtur i San Francisco med middag i Chinatown
 • Heldagsutflykt till Monterey och Carmel, inklusive tillträde till Monterey Bay Aquarium
 • Las Vegas by Night tur
 • Las Vegas Show med middag
 • Till Grand Canyon med helikopter och Skywalk
 • Heldagsutflykt till Zion National Park
 • Besök på Universal Studios för att se hur filmer görs
 • Fulldagstur till San Diego
Dag City Hotell
1-3 San Francisco San Francisco Marriott Marquis
4 Fresno Hampton Inn Fresno Airport
5-7 Las Vegas Sahara Hotel
8-10 Los Angeles Crowne Plaza Los Angeles Harbor Hotel
Enkelrum
Kan vara en vanlig enkelsäng eller Queensize eller t.o.m Kingsize.

Dubbelrum
Kan vara en dubbelsäng, två enkelsängar, två dubbelsängar, eller en Queen/Kingsizebädd.

Tre & fyrbäddsrum
Det förekommer aldrig tre eller fyra bäddar i ett rum, utan ett tre & fyrbäddsrum har två dubbelsängar. I vissa fall kan man få en extrabädd. Extrabädden beställs och betalas på plats. I vissa lägenheter kan finnas en bäddsoffa som dock har begränsad komfort.