boston hamn, usa

UPPTÄCK NEW ENGLAND - RUNDRESA MED BUSS

Mayflower replik vid solnedgången, Plymouth, USA

Denna resa tar dig på en rundtur bland de klassiska emigrantområdena i New England - ett kulturlandskap som alltid haft en nära anknytning till den vackra kusten. Men resan tar dig faktiskt också till bergslandskap som White Mountains och Green Mountains! Vi besöker dessutom Newport , Cape Cod och Martha's Vineyard, en välkänd destination bland amerikanska kulturpersonligheter.
 

Dag 1: ANKOMST TILL BOSTON
Välkommen till Boston, "the Cradle of American Liberty". Efterankomst till Logan International Airport tar du dig till ditt hotellet på egen hand. På kvällen träffar du din din reseledare i lobbyn. Övernattning i Boston.

Dag 2: BOSTON - CAPE NEDDICK LIGHTHOUSE - KENNEBUNKPORT - PORTLAND
Bussfärden norrut tar tar dig på en resa genom sekel av amerikansk historia under vilken du dessutom får tillfälle att se några av den amerikanska östkustens absolut vackraste kustlandskap. Vi kör utmed kusten och stannar till vid USA:s mest fotograferade fyrtorn - Cape Neddicks Lighthouse. Efter att ha passerat Portsmouth, New Hampshires äldsta samhälle, känt för sina historiska byggnader och sin blomstrande fiskeindustri, är nästa anhalt Kennebunkport där flera kända amerikanska politiker (t.ex. USA:s 41:a president George H.W. Bush) äger påkostade sommarvillor. Övernattning i Portland.
 
Dag 3: PORTLAND - ACADIA NATIONAL PARK - BAR HARBOR
Dagens tur tar oss genom ett fantastiskt vackert landskap, från Portland till Bar Harbour via Route 1.
Vi åker först till Acadia National Park. Vid kusten i Maine och hem till fantastiska landskap och mångsidigt djurliv, Acadia National Park är vacker året runt och vacker under alla årstider. Utmed den fårade kusten passerar vi charmiga fiskesamhällen innan vi kommer fram till Bar Harbor. Om du vill kan du på kvällen följa med på en hummermiddag (valfritt). Övernattning i Bar Harbor.
 
Dag 4: BAR HARBOR - KANCAMAGUS HIGHWAY - FLUME GORGE STATE PARK - BRETTON WOODS
Idag går resan mot White Mountains som ibland kallas för "The rooftop of New England". Vi reser genom de orörda och natursköna skogarna längs Kancamagus Highway till Franconia Notch. Var beredd på en mirakulös utsikt som är det naturliga underverket i Franconia Notch State Park, Flume Gorge State Park. Flume Gorge är en naturlig ravin som sträcker sig 800 fot horisontellt vid foten av Mount Liberty i Franconia Notch State Park, New Hampshire. Övernattning i Bretton Woods.
 
Dag 5: BRETTON WOODS - WHITE MOUNTAINS
White Mountains i New Hampshire är en underbar plats att utforska och skapa oförglömliga minnen. Upplev höga toppar, enastående natur oöverträffad någonstans i nordöstra delen, spektakulära vattenfall och taxfree shopping. Njut av ett besök på en lokal lönnfarm och se hur den berömda 100 % rena lönnsirapen tillverkas. Övernattning i White Mountains.

Dag 6: WHITE MOUNTAINS - NEWPORT
Efter att vi lämnat Vermont bakom oss kommer vi till Rhode Island, USA:s minsta delstat. Kusttaden Newport med sin typiska arkitektur och fantastiska kustlandskap anses av många amerikaner vara New Englands vackraste pärla. Vi besöker en av stadens gamla villor och får en glimt av hur överklassens överdådiga livsstil kan ha sett ut en gång i tiden. I kväll kan du avnjuta den loka delikatessen Clam Bake (valfritt). Övernattning i Newport.
 
Dag 7: NEWPORT − CAPE COD
Från Newport fortsätter färden till Cape Cods med sin oförstörda natur och underbart vackra stränder med höga sanddyner. Här väntar hav så långt ögat kan nå, och längs den storslagna kusten kan man se de mest fantastiska solnedgångar. Övernattning i Cape Cod.
 
Dag 8: CAPE COD
Idag är det ledig dag. vi kan utforska eller vila i skönheten i Cape Cod. Din reseledare kommer att ha massor av förslag som kan inkludera, om vädret tillåter, en färjetur till Martha's Vineyard (valfritt, avgift tillkommer) som är känd för sin stolta historia och unika karaktär eller kanske en resa för att uppleva magin i Provincetown, en oas på udden som ligger i utkanten av kontinenten, 60 mil utanför havet. Provincetown erbjuder också en glimt av historien och arvet från USA:s 35:e president John F. Kennedy. Övernattning i Cape Cod.
 
Dag 9: CAPE COD − PLYMOUTH − BOSTON
Dagen börjar med ett besök i Plymouth, staden som de engelska kolonisatörerna gjorde till sitt hem i New England. Vi besöker Plymouth Rock där det sägs att Mayflowers besättning först landsteg i den "Nya världen" och njuter av utsikten över Plymouths hamn. Det finns även tillfälle att besöka Mayflower II, en kopia av originalskeppet (inträde inte inkluderat i priset). Tillbaka i Boston kan du flanera  längs Freedom Trail som till exempel kan inkludera en mysig promenad genom parken Boston Common och ett besök vid King's Chapel (platsen för Bostonmassakern). Det finns även ett stort antal restauranger och barer där "Unionens fäder" en gång skålade för frihet. Pröva gärna New England Clam Chowder - rykande het musselsoppa - (ej inkluderat i priset), sedan kan du utforska Quincy Market - Bostons första marknad med anor från från 1800-talet. Här finns det mängder av små butiker och mysiga kaféer. Övernattning i Boston.

Dag 10: HEMRESA FRÅN BOSTON
Ta dig till Logan International Airport på egen hand för hemresa.
 

Ladda ner program

AVRESEDATUM SLUTDATUM DUBBELRUM ENKELRUM TRIPPELRUM FYRBÄDDSRUM
2024-09-20 2024-09-29 21 443 kr 30 688 kr 18 766 kr 17 329 kr
2024-09-27 2024-10-06 21 443 kr 30 688 kr 18 766 kr 17 329 kr
2024-10-04 2024-10-13 21 443 kr 30 688 kr 18 766 kr 17 329 kr
2024-10-11 2024-10-20 21 443 kr 30 688 kr 18 766 kr 17 329 kr
2024-10-18 2024-10-27 21 443 kr 30 688 kr 18 766 kr 17 329 kr
Obs Flygresor ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg till USA.
Turen börjar i Boston och slutar i Boston.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.

Allt detta Ingår i Priset:
 • Tjänster av en professionell engelsktalande reseledare hela tiden
 • Deluxe luftkonditionerad landsvägsbuss med toalett ombord
 • Hotell enligt lista eller motsvarande
 • Sightseeing enligt dagsprogram
 • Hotellskatter, serviceavgifter och bagagehjälp(en resväska per person)


Turens höjdpunkter inkluderar:
 • Njut av en guidad rundvandring i Bostons historiska Freedom Trail
 • Heldag på Cape Cod
 • Rundvandring på en av de rika herrgårdar i Newport
 • Besök Hancock Shaker Village, hem för kväkarna
 • Prova Vermont ost och lönnsirap
 • Tur i de pittoreska White Mountains
 • Linbana till Cannon Mountain för otrolig utsikt
 • Besök en kustfyr
 • Heldagsutflykt med färja till Marthas Vineyard
 • Se arvet från "Old Man of the Mountain"


Valfria tilläggsaktiviteter:
 • "All-American" Picknick med överraskning på någon destination längs vägen
 • Hummermiddag
 • Njut av en traditionell New England Clambake
 • Boston avskedsmiddag