Ekar linje båda sidor av en gata i Charleston, USA

DEN SKÖNA SÖDERN - RUNDRESA MED BUSS

Street car i New Orleans, USA

Med början i Atlanta via Georgia, South Carolina, Alabama och en bit in i Florida med avslutning i New Orleans pejlar denna resa verkligen stämningar och miljöer i den amerikanska södern. .Vi får smakprov på söderns speciella matkultur, arkitektur och – såklart – musik.

Dag 1: ANLÄNDER TILL ATLANTA
Anländer till Atlanta, Georgia.  Reseledaren möter er på hotellet. Övernattning i Atlanta.

Dag 2: ATLANTA
Dagen börjar med en stadstur i Atlanta då du också får veta mer om en av stadens berömda invånare, nämligen Margaret Mitchell, vid ett besök i Margaret Mitchell House & Museum. År 1936 publicerades Mitchells roman "Borta med vinden". Berättelsen utspelar sig i Atlanta samt i den närliggande småstaden Jonesboro. På morgonen besöker vi Road to Tara-museet och Stately Oaks-plantagen som ska ha varit inspirationen till romanfiguren Tara. Du får också möjligheten att se rekvisita från filmen, bland annat kläderna som filmstjärnorna Clark Gable och Vivien Leigh bar i filmen. På kvällen anordnas en välkomsttillställning där du får chansen att lära känna dina medresenärer. Övernattning i Atlanta.

Dag 3: ATLANTA − AUGUSTA – CHARLESTON
Vi lämnar Atlanta och åker västerut mot Augusta. Augusta är den näst äldsta staden i delstaten Georgia och hyser prestigefyllda golfturneringen Masters. Tiden kommer att räcka till en promenad på de kullerstensbelagda gatorna för att beundra den fantastiska arkitekturen. På kvällen vill du kanske också njuta av en romantisk tur med häst och vagn eller varför inte en kryssning i solnedgången (valfritt). Övernattning i Charleston.

Dag 4: CHARLESTON
En lokalt guidad tur i Charleston står på programmet och eftermiddagen tillbringar du sedan helt på egen hand. Ta en runda i Charlestons historiska stadsdel, den bäst bevarade och kulturskyddade i hela landet. Trots att den vackra staden har gått igenom naturkatastrofer, det amerikanska frihetskriget samt inbördeskriget framstår den ändå som Söderns historiska pärla. En utflykt till historiska Boone Hall-plantagen med dess speciellt arrangerade allé av ekar står som valfritt alternativ på programmet. Godset har använts i flertalet filmer samt i tv-serien "Nord och syd". Övernattning i Charleston.

Dag 5: CHARLESTON − ANTEBELLUM-PLANTAGEN – SAVANNAH
I dag går resan vidare längre söderut, mot Savannah. På vägen stannar vi på Port Royal Island för att besöka South Carolinas näst äldsta stad Beaufort. Den imponerande förkrigsarkitekturen har fungerat som bakgrund i många Hollywood-filmer, däribland "Forrest Gump". Efter lunch fortsätter vi till Savannah som en gång var världens största hamn för bomullshandel. När bomullseran var som störst kontrollerades världsmarknadspriserna på bomull i just Savannah. Grundaren James Oglethorpe designade stadens alla torg. Stora delar av delstaten Georgia förstördes under det amerikanska inbördeskriget men Savannah skonades från förödelsen. Flertalet byggnader runt de träbeklädda torgen är flera hundra år gamla. Många är fortfarande i gott skick och är öppna för allmänheten. Under en guidad historisk tur (inkluderad) får du veta mer om den fascinerande historien om antebellum-byggnaderna, det vill säga hur man bodde under förkrigstiden. De gamla lagerbyggnaderna för bomull utmed floden används i dag som butiker och små restauranger som är flitigt besökta av både den lokala befolkningen och av turister. Övernattning i Savannah.

Dag 6: SAVANNAH − SANKT AUGUSTINE – TALLAHASSEE
Vi lämnar Savannah med dess förkrigsbyggnader och styr söderut längs Georgias kust. Städerna som passeras är lika historierika som charmiga. På eftermiddagen anländer vi till den soliga delstaten Florida. Vi stannar till vid St. Augustine, den charmiga staden som grundades 1565 av spanska upptäcktsresanden. Det är den äldsta staden på USA:s fastland som grundats och flera gånger ockuperats av européerna. På kvällen anländer vi till Floridas huvudstad Tallahassee. Staden är en av landets mindre och lugnare delstatshuvudstäder med ekalléer och kullar som utmärker stadsbilden. Övernattning i Tallahassee.

Dag 7: TALLAHASSEE − PENSACOLA − MEXIKANSKA GOLFEN − NEW ORLEANS
Resan går vidare till Pensacola som är ett av Floridas viktigaste semesterresmål. Pensacola grundades 1599 av spanska kolonister som här skapade den första europeiska bosättningen i USA. Området är numer känt för sin milsvida kustlinje längs mexikanska Golfen, varav stora delar av den bevarats som statliga och federala parker. Hit kommer turister för att njuta av vita sandstränder och delta i aktiviteter såsom dykning och havsfiske. Nästa stopp är Mobile i delstaten Alabama. Mobile, som grundades 1702, blev snabbt en av de mest betydelsefulla hamnarna utmed Gulfkusten. På kvällen anländer vi till New Orleans, Louisianas mest prominenta hamnstad. Sedan Sieur de Bienville planerade stadens gator år 1718 har folk från hela världen strömmat till New Orleans. I dag är staden influerad av spanska, franska, karibiska, afrikanska och anglo-saxiska kulturer i en salig blandning. Detta märks inte minst på matkulturen, arkitekturen och – såklart – musiken. Övernattning i New Orleans.

Dag 8: NEW ORLEANS
Denna programfria dag ger dig fria händer att fördjupa dig i charmen och stämningen i en av USA:s mest unika städer. Reseledaren kan också hjälpa dig att planera dagens aktiviteter. Varför inte börja dagen med en valfri morgontur till Louisiana Plantation följt av en jazz-brunch i "the Quarter"? Fönstershoppa i Royal Streets konstgallerier eller njut långsamt av dagen med en god kopp kaffe på Café Du Monde. Ta en promenad längs Mississippi-floden eller åk spårvagnen St. Charles genom Garden District, ett område känt för sin fantastiska arkitektur. Övernattning i New Orleans.

Dag 9: LÄMNAR NEW ORLEANS
Din reseledare kommer att finnas tillgänglig för att ordna individuell transport till New Orleans International Airport. Vi hoppas att du njutit av vår Southern Belle-rundresa!


Info! Vänligen kontakta resebyrån för information om priset.