Nashiville, USA

DEN ROMANTISKA SÖDERN - RUNDRESA MED BUSS

Centrum av Nashville, USA

Den här turen påminner om "borta med vinden" med besök i bland annat Atlanta, Charleston och Savannah. Berättelsen utspelar sig i Atlanta samt i den närliggande småstaden Jonesboro. Vi besöker Road to Tara-museet och Stately Oaks-plantagen som ska ha varit inspirationen till romanfiguren Tara. Dessutom besöker vi andra platager så man får verkligen känsla för den amerikanska södern.

Dag 1: ANLÄNDER TILL NEW ORLEANS
Välkommen till New Orleans, delstaten Louisianas viktigaste hamnstad. Sedan Sieur de Bienville planerade stadens gator år 1718 har folk från hela världen strömmat till New Orleans. I dag är staden influerad av spanska, franska, karibiska, afrikanska och anglosaxiska kulturer i en salig blandning. Reseledaren kommer att vara tillgänglig på kvällen för att kunna hjälpa dig att planera din vistelse i denna charmiga och livfulla stad.Övernattning i New Orleans.

Dag 2: NEW ORLEANS
Denna programfria dag ger dig fria händer att fördjupa dig i charmen och stämningen i en av USA:s mest unika städer. Reseledaren kan också hjälpa dig att planera dagens aktiviteter. Övernattning i New Orleans.

Dag 3: NEW ORLEANS − BATON ROUGE – NATCHEZ
När resan fortsätter mot Natchez kommer vi att köra in i delstaten Mississippi. De vänliga invånarna öppnar gärna sina dörrar för besökare att se deras varsamt renoverade hem och därmed få en inblick i Söderns framgångsrika livsstil.  Staden i sig är ett utmärkt exempel på arkitektur från slutet av 1800-talet. Ta gärna en promenad genom staden för att fönstershoppa i alla de charmiga butikerna. Övernattning i Natchez.

Dag 4: NATCHEZ − MISSISSIPPI RIVER VALLEY – MEMPHIS
Resan går vidare från Natchez mot Memphis. Med sin stora flodhamn var staden en av de viktigaste anknytningarna i handeln med bomull före det amerikanska inbördeskriget. Memphis är också känt för att vara bluesens hemvist. Det var här som W.C. Handy spelade sin Memphis Blues och flera andra toner som gav honom den välförtjänta renommén bluesens fader. Historiska Front Street, känd som Cotton Row från forna dagar då bomullshandlare och köpmän sålde sina varor här, står därefter på programmet. Men ett besök i Memphis är inte ens värt namnet utan ett besök i Elvis Presleys hem Graceland (valfritt). Övernattning i Memphis.

Dag 5: MEMPHIS – NASHVILLE
I dag går turen till countrymusikens hemvist Nashville. Staden fick denna benämning under den första sändningen av radioprogrammet WSM Barn Dance som var föregångare till Grand Ole Opry. Det nyrenoverade Ryman Auditorium i stadens centrum som tidigare inhyste Grand Ole Opry, studiorna nära Music Row samt självaste Opryland har bidragit till Nashvilles rykte om att vara countrymusikens viktigaste stad. Övernattning i Nashville.

Dag 6: NASHVILLE
På morgonen börjar vi stadsrundtur i denna dynamiska och blomstrande kultur- och delstatshuvudstad i Tennessee. Resten av dagen är fri för dig att utforska staden.

Dag 7: NASHVILLE − CHATTANOOGA – ATLANTA
Turen går vidare från musikstaden till Chattanooga som är känt för sin Choo Choo och som fått nationellt erkännande för återuppbyggnaden av det vackra centrumet och strandpromenaden vid floden. Spåren leder oss till Atlanta i delstaten Georgia genom Roswell där Bulloch Hall ligger, en av de fantastiska plantagerna i området (inträde inkluderat). Övernattning i Atlanta.

Dag 8: AVGÅNG FRÅN ATLANTA
Reseledaren kommer att finnas tillgänglig för att antingen hjälpa dig att arrangera en individuell transfer till Atlantas internationella flygplats eller med råd om sevärdheter i staden om du skulle vilja stanna kvar längre.


Info! Vänligen kontakta resebyrån för information om priset.