Capitol Hill i Washington, USA

FRÅN ATLANTEN TILL NIAGARA - RUNDRESA MED BUSS

Niagarafallen, Kanada

Denna rundresa ger ett tvärsnitt av östra USA och Kanada med de stora städerna och smältdeglarna New York, Boston, Washington och Philadelphia samt Montreal, Quebec, Toronto och Ottawa. Vi ser även en del mycket vacker landsbygd som till exempel Amishfolkets Apalacher där inte mycket förändrats genom åren. Dessutom får vi möjlighet att beundra de fantastiska Niagarafallen som inte lämnar någon oberörd.

Day 1: NEW YORK
Du ankommer till New York, hela dagen fri för att upptäcka denna fantastiska stad. Övernattning i New York

Dag 2: NEW YORK – BOSTON
Du lämnar New York för historiska New England. När du anländer till Boston, ta en promenad längs Freedom Trail som börjar vid Boston Commonparken för att fortsätta slingra sig förbi State House, King's Chapel, det gamla South Meeting House, platsen för Bostonmassakern och mängder av restauranger och barer där unionens fäder en gång skålade för frihet. Gå sedan på de historiskt branta kullerstensgatorna i Beacon Hill, ett av stadens vackraste områden. Övernattning i Boston.

Dag 3: BOSTON − NEW ENGLAND − QUEBEC
På väg mot Kanada reser du genom landsbygden i New England till delstaterna New Hampshire och Vermont på morgonen. Du kommer att få uppleva små pittoreska byar och White Mountain som är särskilt vackra under höstens färgrika årstid. Efter gränsövergången anländer du till den kanadensiska provinsen Quebec. Övernattning i Quebec City.

Dag 4: QUEBEC CITY – MONTREAL
Dagen startar med en rundtur i staden Quebec som är det franskaspråkiga huvudsätet i provinsen, tillika en stad i listan över UNESCO:s världsarv. Quebecs provinsiala regeringsbyggnad samt det ständigt aktiva citadellet är stadens höjdpunkter. Under rundturen i den inmurade staden kommer du att få se Chateau de Frontenac men också vyer utan dess like över Saint Lawrence River.  Innan avresan till Montreal kan du också njuta av en smarrig bakelse, en baguette eller en godisbit och om tiden tillåter rekommenderar vi varmt en promenad på Rue du Tresor. Ta en runda i Gamla Montreal vid ankomsten till staden. Stadsdelen är känd som Vieux Port och innefattar även Place Jacques Cartier och Basilique Notre-Dame de Montreal. Övernattning i Montreal.

Dag 5: MONTREAL – OTTAWA – TORONTO
Åk från Montreal till Kanadas huvudstad Ottawa. En av världens mest imponerande regeringsbyggnader ligger i denna livfulla stad fylld av parker och blommor. Framåt eftermiddagen fortsätter turen till Toronto som är den populäraste staden i Kanada. Möjligheten finns för en avkopplande båttur på Saint Lawrence River med dess underbara natur som valfri utflykt. Övernattning i Toronto.

Dag 6: TORONTO − NIAGARAFALLEN
Vi kör förbi Torontos imponerande utbud av moderna skyskrapor varav den mest anmärkningsvärda är en av världens högsta fristående byggnader, nämligen CN Tower. Resan fortsätter sedan längs Lake Ontario genom Wellandkanalen till ett av naturens under, de fantastiska Niagarafallen. Flanera på berget Table Rock, se den unika Floralklockan och upplev Horseshoefallens väldiga vattenkaskader. Den välkända turen på båten Maid of the Mist vid foten av fallen finns som valfri utflykt. Övernattning i Niagarafallen.

Dag 7: NIAGARAFALLEN − GETTYSBURG − AMISH LANDSBYGD
Dagen efter reser du genom den böljande landsbygden i norra delen av delstaten New York, även kallad Finger Lakes-området, och åker in i Keystonestaten Pennsylvania. På eftermiddagen kan du besöka slagfältet i Gettysburg som var platsen för det största slaget någonsin på amerikansk mark, nämligen Gettysburg Civil War National Battleground där också president Lincoln höll sitt berömda tal år 1863. Res därefter längs Susquehannafloden till South Pennsylvania för övernattning. Övernattning i Amish Country.

Dag 8: AMISH LANDSBYGD − WASHINGTON, D.C.
I Pennsylvanias tyskinfluerade område får du besöka Amishmuseet och få ta del av deras 300 år gamla traditioner av enkelt leverne (inträde inkluderat). Amish-folket lever fortfarande som under 1850-talet. De har ingen elektricitet, inga mekaniska apparater eller modern utrustning. På eftermiddagen går resan vidare till USA:s huvudstad Washington, D.C. Övernattning i Washington D.C

Dag 9: WASHINGTON, D.C.
Ta en stadstur med sevärdheter såsom Capitoliumbyggnaden, USA:s Högsta Domstol, kongressbiblioteket, J. Edgar Hooverbyggnaden där FBI har sitt säte, Washingtonmonumentet, Lincolnmonumentet, Vita Huset och Arlingtonkyrkogården där president John F. Kennedy ligger begraven. Tillbringa resten av dagen i ett av de många museerna, varav nationalmuseet Smithsonian Institute är det kändaste, eller varför inte bara ta en kvällspromenad utmed Potomac River. Övernattning i Washington D.C.

Dag 10: WASHINGTON D.C. – PHILADELPHIA – NEW YORK
Transfer till New York via Philadelphia, även känd som staden för broderlig kärlek, där du kan besöka Independence Hall och Liberty Bell. Från Philadelphia fortsätter resan mot New York. För passagerare som lämnar turen i Washington DC, avslutas turen vid utcheckning från hotellet.
 

Info! Vänligen kontakta resebyrån för information om priset.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/american/public_html/tour/tour.php:406 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/american/public_html/tour/tour.php on line 406