Washington D.C, USA

STORA USA-RESAN - RUNDRESA MED BUSS

bison i Yellowstone ´park

Denna maffiga resa är på 19 dagar och tar oss med till alla de stora städerna New York, Philadelphia, Washington, D.C, Detroit, Chicago, Los Angeles och San Francisco såväl som fantastiska naturupplevelser såsom Niagarafallen, Mississippifloden, Bighorn Mountains, Yellowstone, Bryce och Grand Canyon, Mojaveöknen för att avsluta längs Stilla Havskusten och de mindre men ack så vackra städerna Malibu − Santa Barbara Shell/Pismo Beach − Carmel/Monterey.

Day 1: NEW YORK
Du ankommer till New York, hela dagen fri för att upptäcka denna fantastiska stad. Övernattning i New York

Dag 2: NEW YORK − PHILADELPHIA − WASHINGTON, D.C.
Vi lämnar New York och reser till Philadelphia där vi tillbringar morgonen med att uppleva det historiska området i staden för broderlig kärlek och som även räknas som nationens födelseplats. Se Liberty Bell och promenera genom Independence National Historic-parken. Resan går vidare till USA:s huvudstad Washington, D.C. Övernattning i Washington D.C
 
Dag 3: WASHINGTON, D.C.
Ta en stadstur med sevärdheter som Capitoliumbyggnaden, Washingtonmonumentet, Lincolnmonumentet, Vita Huset och Arlingtonkyrkogården där president John F. Kennedy ligger begraven. Tillbringa resten av dagen i ett av de många muséerna, varav nationalmuséet Smithsonian Institute är det mest kända, eller varför inte bara ta en kvällspromenad utmed Potomac River? Övernattning i Washington D.C

Dag 4: WASHINGTON, D.C. − GETTYSBURG − NIAGARAFALLEN
Besök Gettysburgs nationella militärpark där en av de mest avgörande striderna under amerikanska inbördeskriget ägde rum men som också är platsen där Abraham Lincoln höll sitt berömda tal 1863. Vi fortsätter genom delstaten New York mot Buffalo och när vi passerar den internationella gränsen till Kanada kan vi höra det dundrande ljudet och se den vattendisiga luften från Niagarafallen.Övernattning i Niagarafallen.

Dag 5: NIAGARAFALLEN − DE STORA SJÖARNA − DETROIT
Tillbringa morgonen med att se dig omkring vid Niagarafallen. Flanera på berget Table Rock och upplev Horseshoefallens väldiga vattenkaskader. Vi återvänder till USA på eftermiddagen, åker över gränsen och fortsätter till ditt hotell i en förstad till Detroit, känd som nationens motorstad. Njut därefter av en avkopplande kväll på egen hand.Övernattning i Detroit.

Dag 6: DETROIT − CHICAGO
Vi startar tidigt på morgonen med ett besök på det fascinerande Henry Ford-muséet. Muséet innefattar flera utställningar som du får titta på en stund innan vi går över till den ständigt verksamma Fordfabriken i närheten och ser hur man tillverkar dagens fordon. Vi kör ifrån motorstaden och reser längs Lake Michigan till Chicago för övernattning. Övernattning i Chicago.

Dag 7: CHICAGO
Rundturen i staden tar dig till sevärdheter såsom gatorna Lake Shore Drive och Magnificent Mile samt till Navy Pier i hamnen. Den blåsiga stadens, The Windy City som den kallas, fantastiska arkitektur av höghus, varav Willis Tower är en av världens högsta byggnader (inträde inte inkluderat), utgör en dramatisk bakgrund till stadens kultur- och finanscenter. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Övernattning i Chicago.

Dag 8: CHICAGO − ÖVERFART ÖVER MISSISSIPPIFLODEN − SIOUX CITY
Resan går genom Midwest landsbygd med dess mjölkgårdar, majs- och vetefält. Därefter korsar vi mäktiga Mississippifloden och reser in i delstaten Iowa precis som Lewis och Clark gjorde för 200 år sedan vid Missouriflodens strandbank. Övernattningen sker i Sioux City.

Dag 9: SIOUX CITY − BADLANDS − MOUNT RUSHMORE − DEADWOOD/RAPID CITY
Resan fortsätter västerut genom South Dakotas grässlätter till Badlands nationalpark där bufflar och antiloper en gång betade och som i dag stoltserar med färggranna klippor. Vi åker vidare till prärieindianernas heliga plats Black Hills där berget Mount Rushmore, monumentet över USA:s presidenter Washington, Jefferson, Lincoln och Roosevelt finns att beskåda.Övernattning i Rapid City

Dag 10: DEADWOOD/RAPID CITY − BIGHORN MOUNTAINS − CODY
Nästa mål på resan är delstaten Wyoming vars natur består av 12 bergskedjor blandat med öknar och vida grässlätter. Vii fortsätter sedan till Cody för övernattning. **Om övernattning i Cody inte är möjlig på grund av ogynnsamt väder eller vägförhållanden i Yellowstone kommer övernattningen att ske i Billings/Livingston, Montana. Övernattning i Cody.

Dag 11: CODY − YELLOWSTONE
Vi kör förbi bergen i Wyoming till Yellowstone, USA:s första nationalpark, och tar en tur i det enorma geotermiska sagolandet med dess varma källor, vattenfall, floddalar och vilda djur- och växtliv. Du kommer att få uppleva sevärdheter som Yellowstonesjön, varmvattenkällorna Old Faithful och Mammoth Hot Springs, Yellowstone Canyons brusande vattenfall och det vackra Hayden Valley. Övernattning i Yellowstone

Dag 12: YELLOWSTONE − GRAND TETON − SALT LAKE CITY
Vi åker genom Grand Tetons nationalpark (om vädret tillåter) och ser fantastiska bergstoppar på över 4000 meter. Försök att med en blick fånga det fantastiska landskapet över Snake River vid besöket på utsiktsplatsen, precis som den berömde fotografen Ansel Adams gjorde med sin kamera och därmed gjorde platsen känd. Här på prärien finns vilda bufflar (Tatonka) och älg. Senare anländer vi till mormondelstaten Utah och dess huvudstad Salt Lake City som du hinner ta en stadstur i.  Grundaren Brigham Youngs anhängare byggde upp en av de bäst planerade städerna i landet. Se även Utah State Capitol-byggnaden och besök berömda Temple Square och Tabernaklet innan vi anländer till hotellet för kvällen.Övernattning i Salt Lake City.

Dag 13: SALT LAKE CITY − BRYCE CANYON
I dag åker vi till imponerande Bryce Canyon med dess multifärgade värld av sandstensspiror och spetsiga bergstoppar, så kallade jordpyramider, som kommer att blända dig med sin skönhet. Om det är bra väder på kvällen bör du ta chansen att betrakta den fantastiska natthimlen fylld av glimrande stjärnor och glänsande konstellationer. Känn doften av tall och furu från lägereldar! Övernattning i Bryce Canyon.

Dag 14: BRYCE CANYON − LAKE POWELL − GRAND CANYON − FLAGSTAFF
Resan går vidare från Bryce Canyon till förbluffande Lake Powell där kristallblått vatten slår mot de röda klippornas höga väggar. Lake Powell är den näst största mänskligt skapade sjön i USA och en av många sjöar som formats av Coloradoflodens uppdämning. Besök därefter enorma Grand Canyon nationalpark, ett av världens sju underverk. Stanna till vid sidan av för att helt få uppleva de kilometerdjupa klyftorna, höga bergstopparna och slocknade vulkanerna inramat av den slingrande Coloradofloden. Övernattningen sker i Flagstaff som är en av de berömda hållplatserna på historiska Route 66. Övernattning i Flagstaff.

Dag 15: FLAGSTAFF − SELIGMAN/ROUTE 66 − LAS VEGAS
Vi lämnar Flagstaff på morgonen och reser till den glittrande underhållningens världshuvudstad Las Vegas. På vägen passerar vi Seligman, en stad byggd längs Route 66 och där tiden stått stilla sedan 60-talet. Resten av dagen står till ditt förfogande att tillbringa hur du vill på bländande Las Vegas Strip. Övernattning i Las Vegas.

Dag 16: LAS VEGAS − MOJAVEÖKNEN − BEVERLY HILLS − LOS ANGELES
Vi åker till Los Angeles genom Mojaveöknen där klungor av unika joshuaträd står utspridda i naturen.  Innan vi når ditt hotell i Los Angeles tar vi en tur i "City of Angels" och ser både Hollywood och Sunset Strip men också delar av Beverly Hills.Övernattning i Los Angeles

Dag 17: LOS ANGELES
I dag föreslår vi en heldag till ett besök på Universal Studios, världens största filmstudio och dess nöjespark. Få en inblick i hur filminspelningar går till och få vetskap om de filmtekniska hemligheterna bakom legendariska filmer. Eller för den mer våghalsade, ta en åktur på en av studions filminspirerade attraktioner såsom Jurassic Park och Mumiens hämnd. En spännande värld väntar i en av Kaliforniens huvudattraktioner. Övernattning i Los Angeles

Dag 18: LOS ANGELES − MALIBU − SANTA BARBARA − SHELL/PISMO BEACH
På morgonen åker vi ifrån Los Angeles och reser norrut genom en av Kaliforniens största semesterorter, Santa Barbara, där strandpromenader med palmalléer gränsar till vita sandstränder.  Staden är berömd för sin missionstation och det spanska kulturarvet. På vägen gör vi uppehåll vid ett av Kaliforniens legendariska livräddningstorn, känt från tv-serien Baywatch. Längs kusten fortsätter resan till Shell och Pismo Beach. Övernattning i Central Coast.

Dag 19: SHELL/PISMO BEACH − CARMEL/MONTEREY − SAN FRANCISCO
Ta en tidig morgonpromenad på stranden och doppa tårna i det kalla uppfriskande Stilla havsvattnet innan resan går vidare norrut igen till Carmel där skådespelaren och regissören Clint Eastwood bor. Strosa runt i butikerna och galleriorna i denna berömda stjärnas samhälle. Ytterligare norrut kan du besöka Montereys Old Fisherman's Warf. Promenera från piren till Cannery Row, som John Steinbeck förevigade i en av sina romaner. Senare på eftermiddagen passerar vi de frodiga dalarna i Castroville och Santa Clara på väg mot San Fransisco, "City of the Bay". Övernattning i San Francisco.

Dag 20: Hemresa
Ta dig till flygplatsen på egen hand för hemresa.
 

Ladda ner program

AVRESEDATUM SLUTDATUM DUBBELRUM ENKELRUM TRIPPELRUM FYRBÄDDSRUM
2024-05-10 2024-05-29 36 712 kr 53 025 kr 32 225 kr 29 975 kr
2024-06-14 2024-07-03 40 375 kr 58 325 kr 35 450 kr 32 975 kr
2024-07-05 2024-07-24 40 375 kr 58 325 kr 35 450 kr 32 975 kr
2024-07-19 2024-08-07 40 375 kr 58 325 kr 35 450 kr 32 975 kr
2024-08-09 2024-08-28 40 375 kr 58 325 kr 35 450 kr 32 975 kr
2024-09-06 2024-09-25 40 375 kr 58 325 kr 35 450 kr 32 975 kr
2024-09-20 2024-10-09 40 375 kr 58 325 kr 35 450 kr 32 975 kr
Obs Flygresor till USA ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg till USA.
Turen börjar i New York och slutar i San Francisco.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.


Allt detta Ingår i Priset:
 • Tjänster av en professionell engelsktalande reseledare hela tiden
 • Deluxe luftkonditionerad landsvägsbuss med toalett ombord
 • Hotell enligt lista eller motsvarande
 • Sightseeing enligt dagsprogram
 • Hotellskatter, serviceavgifter och bagagehjälp(en resväska per person)
 
Turens höjdpunkter inkluderar:
 • Välkomstträff för att träffa din guide och andra resenärer
 • Besök i Philadelphia och se Liberty Bell
 • Halvdag stadsrundtur i Washington DC och tid att besöka museer
 • Besök till Gettysburg National Military Park
 • Besök Henry Ford Museum och Ford fabriken i Detroit
 • Promenad vid stranden av Niagara Falls
 • Stadsrundtur i Chicago inklusive Lake Shore Drive, Navy Pier och Magnificent Mile
 • Besök vid Temple Square i Salt Lake City
 • Promenad längs kanten av Bryce Canyon National Park
 • Tur längs Route 66 och stopp i den historiska staden Seligman
 • Stadsrundtur i Los Angeles, inklusive en rundtur av stjärnorna i trottoaren (Walk of Fame)
 • Stopp vid en typisk Kalifornisk livräddare torn
 • Besök den berömda Cannery Row i Monterey och golfbanan och butiker i Carmel
 • Besök till "Shop 'til you drop" Outlet med märkesvaror i Las Vegas
 
Valfria tilläggsaktiviteter:
 • Washington Monument på kvällen med middag i fashionabla D.C.
 • Tur med Maid of the Mist och lunch vid Niagarafallen
 • Flodkryssning i Chicago
 • Besök Willis Skydeck
 • Besök i Santa Monica med middag
 • Besök på Universal Studios, och se hur filmer görs
 • Middag på en restaurang på taket i Salt Lake City med panoramautsikt över Temple Square
 • Besöka mållinjen av historiska Route 66
 • En "All-American" Picknick någonstans under rundresan

Karta för Stora USA-Resan