Chicago downtown och Lake Michigan, USA

FRÅN CHICAGO TILL GOLDEN GATE - RUNDRESA MED BUSS

Golden Gate-bron. San Francisco, USA

En resa på 14 dagar som visar upp det mesta USA har att erbjuda i naturupplevelser med början i den gamla slaktarstaden Chicago. som idag är en mycket trevlig metropol vid Lake Michigan. Härifrån reser vi västerut, korsar Mississippi och beser Badlands National Park och kommer nu in i de riktiga cowboysregionerna där vi träffar på ortsnamn som Rapid City och Cody  Salt Lake City och Flagstaff och naturupplevelser som Mount Rushmore, Big Horn Mountains, Yellowstone, Grand Teton och Bryce Canyon  innan vi kommer till spelstaden Las Vegas och därifrån tar oss via Mojaveöknen till Los Angeles. Resans sista etapp är sedan resan längs kusten upp till San Francisco.

Dag 1: CHICAGO
Ankomst till Chicago och tar dig på egen hand till hotelletdär du kommer att träffa din reseledare på kvällen. Övernattning i Chicago.
 
Dag 2: CHICAGO
I dag kommer vi att njuta av en kort rundtur till stadens höjdpunkter inklusive Lake Shore Drive, Magnificent Mile och Navy Pier. Windy City fantastiska höghus arkitektur och en av världens högsta byggnader, Willis Tower (entré ingår ej), ger en dramatisk bakgrund till detta kulturella och ekonomiska centrum. Resten av dagen är fri. Övernattning i Chicago.
 
Dag 3: CHICAGO - MISSISSIPPI FLODÖVERFART - SIOUX CITY
Resan går genom mellanvästerns farmer över majsfält, vetefält och förbi mjölkgårdar. Sedan tar vi oss över den den mäktiga Mississippifloden och fortsätter i  delstaten Iowa där vi anländer precis som en gång Lewis och Clark gjorde för 200 år sedan på stranden av floden Missouri. Övernattning i Sioux City.
 
Dag 4: SIOUX CITY - BADLANDS - MT. RUSHMORE - RAPID CITY
Vi reser vidare  västerut genom gräsmarker i South Dakota och vidare till Badlands National Park, där det en gång fanns buffel och antilop, fylld med konstiga formade färgrika klippformationer. Sedan fortsätter vi till Black Hills som är heligt för Plains indianer och här finns Mount Rushmore, ett enormt monument med fyra av Amerikas stora presidenter: Washington, Jefferson, Lincoln och Roosevelt. På kvällen fri tid. Övernattning i Rapid City.
 
Dag 5: RAPID CITY - BIGHORN MOUNTAINS- CODY

Vi kommer in i  "Jämställdhets staten" Wyoming, som har tolv bergskedjor blandade med öknar och böljande gräsmarker, och fortsätter till Cody för att övernatta.  * Om det inte möjligt att övernatta i Cody på grund av oväder eller dåliga vägförhållanden i Yellowstone, kommer vi övernatta i Billings eller  Livingston, Montana. Övernattning i Cody.
 
Dag 6: CODY - YELLOWSTONE
Åk förbi bergen i Wyoming till Yellowstone, USA: s första nationalpark och njut av en sightseeingtur i det enorma geotermiska land med gejsrar, vattenfall, djurliv och raviner. Höjdpunkter inkluderar Yellowstone Lake, Old Faithful, Mammoth Hot Springs, Yellowstone Canyon majestätiska fall, och den vackra Hayden Valley. Övernattning i Yellowstone.
 
Dag 7: YELLOWSTONE - GRAND TETON - SALT LAKE CITY
Åk förbi Grand Teton National Park (om vädret tillåter) och se fantastiska bergstoppar torna upp sig över 13.000 fot (4000 meter). Besök Snake River Outlook och prova på att fånga det fantastiska landskapet som blev känt genom Ansel Adams ikoniska foton. I detta prärieland finns vild buffel (Tatonka!), älg och hjort. Senare anländer vi till Mormon delstaten Utah och en kort rundtur i dess huvudstad Salt Lake City. Brigham Young.s anhängare byggde en av de bäst planerade städerna i landet. Se State Capital byggnaden och besök berömda Temple Square och Tabernaklet innan ankomst till hotellet för kvällen. Här finns det möjlighet till  middag i restaurangen på taket för en panoramautsikt över Temple Square (tillval). Övernattning i Salt Lake City
 
Dag 8: SALT LAKE CITY - BRYCE CANYON
Fortsätt idag genom spektakulära Bryce Canyon, där turen genom en flerfärgad värld av sandsten spiror och torn, med så kallade "hoodoos", kommer blända ögat. I kväll, om vädret tillåter, var noga med att titta på den spektakulära natthimlen fylld med glittrande stjärnor och lysande konstellationer och doften av furu lägereldar. Övernattning i Bryce Canyon.
 
Dag 9: BRYCE CANYON - LAKE POWELL - GRAND CANYON - FLAGSTAFF
Vi lämnar Bryce Canyon om morgonen och reser till fantastiska Lake Powell, där kristallklart vatten slår röda klippväggar  Lake Powell är den näst största konstgjorda sjön i Amerika, och en i en serie av sjöar som bildats genom uppdämning av Coloradofloden. Besök sedan Grand Canyon National Park, ett av sju stora naturliga underverk i världen. Stanna vid östra kanten för att till fullo uppleva den kilometerdjupa dalens branta raviner, stigande spiror, slocknade vulkaner och under kanten, den slingrande Coloradofloden. Övernattning i Flagstaff, ett berömd stopp på historiska Route 66. Övernattning i Flagstaff.
 
Dag 10: FLAGSTAFF - SELIGMAN / ROUTE 66 - LAS VEGAS
Denna morgon lämnar vi Flagstaff och reser vidare till Las Vegas, världens glittrande nöjeshuvudstad. Vägen passerar genom Seligman, en stad byggd längs den berömda Route 66 och ser ut som om tiden stannat för sextio år sedan. Resten av dagen är fri tid för dig att utforska den berömda Las Vegas Strip. Övernattning i Las Vegas.
 
Dag 11: LAS VEGAS - MOJAVEÖKNEN - BEVERLY HILLS - LOS ANGELES

Res till Los Angeles via Mojaveöknen, här finns världens största termometer,  41 meter hög. Klungor av unika Joshua träd kantar det bergiga landskapet. Vid ankomst till Los Angeles kan du njuta av en tur genom City of Angels inklusive stjärnspäckade Hollywood, Sunset Strip och delar av Beverly Hills, innan du kommer fram till hotellet. Övernattning i Los Angeles
 
Dag 12: LOS ANGELES
I dag har du möjlighet att under en heldagstur (tillval) besöka världens största filmstudio och nöjespark: Universal Studios, där Hollywood sätter dig så nära att du kan höra kamerorna rulla. Få en inblick i uppsättningarna och avslöja hemligheter bakom kulisserna i legendariska filmer eller kanske, för de mer äventyrliga, ta en av studions  åkattraktioner inklusive Jurassic Park och Revenge of the Mummy. Ett universum av spänning väntar på en av Kaliforniens främsta attraktioner. Övernattning i Los Angeles.
 
Dag 13: LOS ANGELES - SANTA BARBARA – CENTRAL COAST
Åk från Los Angeles på morgonen och färdas norrut genom en av Kaliforniens favoritsemesterorter, Santa Barbara, där palmkantade trottoarer avgränsar vita sandstränder. Staden är känd för sina missionärer och spanska arv. Stanna till längs vägen vid ett ikoniskt kaliforniskt livräddartorn som blev känt i "Baywatch". Fortsätt längs kusten till Solvang. Övernattning i Central Coast.
 
Dag 14: CENTRAL COAST - CARMEL / MONTEREY - SAN FRANCISCO
Idag åker vi till Carmel, där skådespelare / regissören Clint Eastwood bor. Spana in butiker och gallerier i denna berömda konstnärskoloni. Sedan fortsätter vi  norrut och besöker Montereys gamla fiskehamn. . Promenera från piren till Cannery Row, som blev berömd genom John Steinbecks roman. På eftermiddagen passerar vi bördiga dalar i Castro och Santa Clara på väg till San Francisco, "City by the Bay." Turen avslutas vid ankomsten till hotellet.
 

Ladda ner program

AVRESEDATUM SLUTDATUM DUBBELRUM ENKELRUM TRIPPELRUM FYRBÄDDSRUM
2024-05-15 2024-05-28 30 562 kr 40 962 kr 27 662 kr 26 262 kr
2024-06-19 2024-07-02 33 237 kr 45 212 kr 30 225 kr 28 587 kr
2024-07-10 2024-07-23 33 237 kr 45 212 kr 30 225 kr 28 587 kr
2024-07-24 2024-08-06 33 237 kr 45 212 kr 30 225 kr 28 587 kr
2024-08-14 2024-08-27 33 237 kr 45 212 kr 30 225 kr 28 587 kr
2024-09-11 2024-09-24 33 237 kr 45 212 kr 30 225 kr 28 587 kr
2024-09-25 2024-10-08 33 237 kr 45 212 kr 30 225 kr 28 587 kr
Obs Flygresor ingår inte i priset. Kontakta oss för flyg till USA.
Turen börjar i Chicago och slutar i San Francisco.
Vi kan även ordna inkvartering före och/eller efter turen.


Allt detta Ingår i Priset:
 • Tjänster av en professionell engelsktalande reseledare hela tiden
 • Deluxe luftkonditionerad landsvägsbuss med toalett ombord
 • Hotell enligt lista eller motsvarande
 • Sightseeing enligt dagsprogram
 • Hotellskatter, serviceavgifter och bagagehjälp(en resväska per person)
 
Turens höjdpunkter inkluderar:
 • Besök på Temple Square i Salt Lake City
 • Ta en promenad längs kanten av Bryce Canyon National Park
 • Tur längs Route 66 och stopp i den historiska staden Seligman
 • Besök till "Shop 'til you drop" Outlet med märkesvaror i Las Vegas
 • Stadsrundtur i Los Angeles, inklusive en rundtur av stjärnorna i trottoaren (Walk of Fame)
 • Stopp vid en typisk Kalifornisk livräddare torn
 • Morgonen promenad längs Shell / Pismo Beach
 • Besök den berömda Cannery Row i Monterey och butikerna i Carmel
 
Valfria tilläggsaktiviteter:
 • Flodkryssning i Chicago
 • Besök Willis Skydeck
 • Besök Santa Monica med middag
 • Besök på Universal Studios och se hur filmer görs
 • En "All-American" Picknick någonstans under rundresan
Dag City Hotell
1-2 Chicago South Loop Hotel
3 Sioux City Marina Inn Hotel & Conference Center
4 Rapid City Howard Johnson by Wyndham Rapid City
5 Cody Buffalo Bill Village
6 Yellowstone Park Gray Wolf Inn & Suites
7 Salt Lake City Little America Salt Lake City
8 Bryce Canyon National Park Bryce View Lodge
9 Flagstaff Days Inn Flagstaff - West Route 66
10 Las Vegas Luxor Las Vegas
11-12 Los Angeles Crowne Plaza Los Angeles Harbor Hotel
13 Central coast Holiday Inn Express Solvang

Karta för resan från Chicago till Golden Gate, USA